Venäläiset kosmonautit ottavat avaruuskävelyn torstai -aamuna

Sisäpuolella kansainvälinen avaruusasema on suunnilleen viiden makuuhuoneen talon kokoinen. Tämä kuva on otettu 10. helmikuuta 2010 NASAn avaruussukkulaoperaation aikana. (Kuva: NASA)



Kaksi venäläistä kosmonautia pukeutuu avaruuspukuun ja kelluu kansainvälisen avaruusaseman ulkopuolella huomenna aamulla (19. kesäkuuta) kuuden ja puolen tunnin huoltotöitä varten.

Lentoinsinöörien Aleksanteri Skvortsovin ja Oleg Artemjevin on määrä poistua Venäjän ilmalukosta avaruuden tyhjiöön klo 9.50 EDT (1350 GMT). Se on ensimmäinen avaruuskävely molemmille kosmonauteille.

Sinä pystyt katso avaruuskävelyä suorana demokratija.euissa , NASA TV: n suostumuksella. Lähetys alkaa klo 9:15 EDT (1315 GMT).



NASAn viranomaisten mukaan Skvortsovin ja Artemjevin tehtävänä on asentaa uusia viestintälaitteita Venäjän Zvezda -palvelumoduuliin ja sijoittaa laitteisto uudelleen. Parin on määrä aloittaa uusi avaruuskävely elokuun lopulla.

100 miljardin dollarin kansainvälisen avaruusaseman rakensi viisi avaruusjärjestöä, jotka edustivat 15 maata ja joiden rakentaminen alkoi vuonna 1998. Laboratoriossa on ollut jatkuvasti henkilöstöä astronauttien pyörivästä miehistöstä vuodesta 2000. Torstain avaruuskävely on 180. aseman kokoonpanon ja ylläpidon tukena. NASAn viranomaiset kertoivat.

Sekä Skvortsov että Artemjev saapuivat kiertävälle etuvartioasemalle 27. maaliskuuta 5,5 kuukauden ajan avaruusasemalle. He lähtivät avaruuteen venäläisellä Sojuz -kapselilla yhdessä NASAn astronautin Steve Swansonin kanssa. Nämä kolme avaruuslentokoneita ovat tällä hetkellä osa Expedition 40: tä NASAn astronautin Reid Wisemanin, Euroopan avaruusjärjestön astronautin saksalaisen Alexander Gerstin ja kosmonautti Maxim Suraevin kanssa, jotka kaikki käynnistettiin 28. toukokuuta.



Seuraa Megan Gannonia Viserrys ja Google+ . Seuraa meitä @SSPACEdotcom , Facebook tai Google+ . Alunperin julkaistu demokratija.eu .